Громадська організація «Творче об’єднання «Нівроку» у партнерстві з польською НУО «Асоціація Аніматорів Фольклорного Руху» з м. Люблін оголошують

КОНКУРС

 серед українських музичних гуртів та артистів, творчість яких заснована на українській або польській фольклорній основі

За результатами Конкурсу в Україні буде відібрано одного Українського музичного виконавця — гурт або артиста, а також в Польщі одного Польського.

Відібрані виконавці візьмуть участь у Проєкті «Музика пограниччя «MuZa» спрямованого на віднайдення, відродження та збереження фольклорної співочої спадщини прикордонних українсько-польських територій, спільної для обох сусідніх народів.

Для цього вже створено міжнародну робочу групу, яка до кінця цього літа проведе кампанію (дослідження) з пошуку забутих народних пісень по обидва боки кордону, спільних для обох народів.

Двоє музичних виконавців,  що переможуть в цьому конкурсі — один з Польщі й один з України —повинні будуть до 31 грудня 2021 року заранжувати, виконати та записати на студії віднайдені та відібрані спільною робочою групою Проєкту народні пісні.

Планується, що за кошти Проєкту український гурт запише 6 пісень польською мовою, а польський гурт 6 пісень українською, а також буде обрано одну пісню яка присутня у фольклорі обох народів та буде виконана спільно обома гуртами як один цілісний музичний твір. Записаний матеріал буде видано на презентаційному CD.

На початку 2022 року розпочнеться наступний етап цього Проєкту — проведення інформаційної компанії та просування  створеного продукту в польських та українських ЗМІ.

Презентаційний CD буде безкоштовно поширено по обидва боки кордону серед ЗМІ та в туристичних інформаційних центрах. В квітні-травні 2022 року на підтримку диску буде організовано за участю залучених гуртів тур з шести концертів (3 в Польщі і 3 в Україні).

Вся перелічена вище діяльність, включно з оплатою праці залучених через цей Конкурс музичних виконавців у Проєкті, буде профінансована коштом Проєкту.

Кандидати з України, які бажають взяти участь у Конкурсі, повинні не пізніше 31 липня 2021 року 24:00 год заповнити заявку за адресою https://forms.gle/gShoukf9Nxx1D9XTA , надати усю запитувану в Питальнику інформацію та повинні відповідати наступним критеріям:

  • Походження або постійне місце перебування виконавця повинно відповідати території покриття програми Транскордонного Співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». В  Україні це Волинська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська, Івано-Франківська області.
  • Виконавець повинен бути достатньо відомим та впізнаваним в Україні i/або в Польщі.
  • Творчість виконавця базується на українському i/або польському фольклорі, має досвід дослідження української i/або польської культури, використовує в творчості народну співочу традицію, але водночас робить це в сучасний, модерновий спосіб.
  • Має досвід пошукової експедиції, дослідництва фольклору.
  • Випустив один або більше альбомів, що складаються з пісень українського або польського фольклору в оригінальному виконанні.

 

Переможців конкурсу визначить професійна експертна рада в галузі народного мистецтва, сформована робочою групою Проєкту, не пізніше 15 серпня 2021 року.

Проєкт «Музика пограниччя «MuZa» реалізовується у партнерстві НУО «Асоціація Аніматорів Фольклорного Руху» (Польща, м. Люблін) та ГО «Творчe об’єднання “Нівроку”» (Україна, м. Тернопіль), за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *