Системних порушень, які б могли вплинути на результати голосування, на Тернопільщині не зафіксовано

До правоохоронців надійшло 14 повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. З них  – 4 факти фотографування з виборчим бюлетенем, решта – невключення у списки виборців, кілька випадків незаконної гібридної агітації, напад нетверезого виборця на поліцейського на виборчій дільниці у Шумському районі. Про це повідомив під час чергового прес-брифінгу у Тернопільському прес-клубі керівник Національної поліції в області Олександр Богомол. Загалом, за його словами, голосування проходить спокійно.
За словами представників штабів кандидатів в президенти, значних порушень ними також не виявлено. Єдине, що їх насторожує – низька явка виборців на цю годину.
До судів не надходили заяви та звернення, на виборчій дільниці у геріатричному пансіонаті, де є 158 виборців, отримано лише 128 бюлетенів (інформація від громадської мережі ОПОРА). На кількох дільницях інформаційні матеріали про кандидатів у президенти були розміщені поза межами самої виборчої дільниці: 2 ДВК на 165 окрузі, 4 – на 164 та 4 – на 166 (після зауважень спостерігачів ситуацію виправлено), на деяких ДВК відмовляли спостерігачам у реєстрації, оскільки посвідчення були виписані на перший тур виборів, однак після роз’яснень ситуацію виправили (інформація від КВУ). Менше, аніж виборців, отримано бюлетенів на одній з дільниць Тернополя, помилки у списках виборців, гучне обговорення свого вибору біля дільниці – про це повідомили представники центру суспільних досліджень “ПОЛІС”. Системних порушень немає, не хотіли реєструвати спостерігачів від громадських організацій, помилки у списках виборців, однак їх менше, ніж у І турі, недоступність виборців з обмеженими можливостями до деяких ДВК – такі порушення зафіксувала коаліція “За прозорі та чесні вибори”.
Опубліковано з матеріалів сторінки http://pressclub.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *