Творча зустріч!

20-21 листопада 2021 року на Хуторі Гораєць (ґміна Цєшанув, Польща) в рамках Проєкту «Музика Пограниччя» відбулась творча зустріч Польсько-Української робочої групи, яка здійснює кампанію (дослідження) з пошуку забутих народних пісень на теренах по обидва боки кордону.
На цій зустрічі Асоціацію аніматорів фольклорного руху (м. Люблін) представляла Агнєшка Матецька з польського боку та Олександр Домбровський представляв Творче об’єднання  Нівроку (м. Тернопіль) з українського боку.
На захід були запрошені музичні гурти фольклорного спрямування Orkiestra Świętego Mikołaja з Польщі та Joryj Kloc з України, які нещодавно були відібрані на конкурсній основі для участі в Проєкті.
Ці гурти заранжують, виконають та запишуть на студії знайдені та відібрані спільною робочою групою народні пісні, з теренів сучасного пограниччя Польщі та України.
В рамах Проєкту заплановано, що український гурт запише 6 пісень польською мовою, а польський гурт 6 пісень українською. Також буде обрано одну пісню, яка присутня у фольклорі обох народів та буде виконана спільно обома гуртами.
Записаний матеріал буде видано на презентаційному CD.
Учасники зустрічі обмінялися фольклорними матеріалами, знайденими під час зробленого в рамах Проєкту дослідження. Також вони визначили графік подальшої роботи над музикою, узгодили перелік пісень, що увійдуть до збірки та обрали пісню для спільного виконання, а музичні гурти провели спільну репетицію.
Місце зустрічі було обрано не випадково, адже на цьому місці учасники Проєкту зустрілися та познайомилися між собою, ще в 2016 році під час фестивалю «Фольковіско».
Проєкт «Музика пограниччя “MuZa”» реалізовується у партнерстві НУО «Асоціація Аніматорів Фольклорного Руху» (Польща, м. Люблін) та ГО «Творче об’єднання “Нівроку”»  (Україна, м. Тернопіль), за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *