ТО Нівроку із Поляками розпочинає новий міжнародний культурний проєкт

На початку  червня 2021 року за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у партнерстві з польського боку Асоціація аніматорів фольклорного руху (м. Люблін) та Творче об’єднання “Нівроку” (м. Тернопіль) з українського боку розпочали реалізацію проекту спрямованого на відродження та збереження фольклорної співочої спадщини прикордонних украно-польських  територій, спільної  для обох народів.

Для цього вже  створено міжнародну робочу групу яка розпочала компанію (дослідження) з пошуку забутих народних пісень по обидва боки кордону. До  участі у проекті на конкурсній основі планується залучити два музичні гурти фольклорного спрямування,  один з Польщі другий з України, які заранжирують, виконають та запишуть на студії знайдені та відібрані спільною робочою групою народні пісні. Планується що український гурт запише 6 пісень польською мовою, а польський гурт 6 пісень українською, а також буде обрано одну пісню яка є присутня у фольклорі  обох народів  та виконана буде спільно обома гуртами. Записаний матеріал буде видано на презентаційному CD.

Наступним етапом проекту буде проведення інформаційної компанії та просування  створеного продукту в польських та українських ЗМІ. Диск буде розповсюджуватись безкоштовно по обидва боки кордону серед ЗМІ та в туристичних інформаційних центрах. Весною наступного року в підтримку диску буде організовано за участю залучених гуртів  тур з шести концертів (3 в Польщі і 3 в Україні).

Проєкт розкриє красу багатої музичної спадщини та залучить широке коло шанувальників народної музики. Концерти дозволять жителям польсько-українського прикордонного краю пізнати та прийняти мультикультурний характер своєї традиції на «маленькій батьківщині». Зв’язки та відносини, встановлені завдяки проєкту, закладуть основу для подальшої співпраці між цими двома країнами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *